Hvad er udspring? 

Spring fra vipper og platform: Spring fra vipper 1m og 3m samt tårn på 5m.

Springene opbygges fra kant, startskamler og vipper med grundøvelser til det rigtige spring og et korrekt afsæt. Herefter udvikles springene med flere rotationer og skruer.

Kropskontrol: Udspring er en sportsgren i familie med gymnastik og trampolinspring. En udspringstræning består derfor meget af gymnastikøvelser for smidighed, styrke, spændstighed og balance. Den motorik man styrker via tør-træning overføres til spring fra vipperne. Udspring styrker derfor motorik og koncentrationsevnen.

Mental udvikling: Udspring kan være ganske grænseoverskridende, men en stor personlig sejr for den enkelte springer, når grænsen flyttes. Det giver selvtillid at overvinde frygt. Udspring kræver også koncentration og den mentale styrke trænes i udviklingen.

Holdånd og personlig udvikling: Selvom udspring er en individuel sport foregår undervisningen i hold, hvor man støtter hinanden i den daglige træning. Til stævner bevares motivationen via gode venskaber fra egen klub og venner fra de øvrige klubber.

Trip-Trap Stævner: Trip-Trap Stævner er for bredden i forskellige niveauer og afholdes flere gange om året. Der afholdes begynder stævner og stævner med indhold som til DM. Stævnerne er træningsstævner og for de dygtigste, forberedelser til DM.

Træningslejre: Der afholdes træningslejre både internt i landets klubber, men også på landsplan, for sammen at udvikle og motivere springerne og deres trænere.

Danske Mesterskaber: DM afvikles en gang om året, som regel i foråret. Stævnet afvikles efter FINAs regler og i tidsrummet fra fredag eftermiddag til søndag eftermiddag. Stævnedeltagerne udtages i klubberne og kan deltage i årgangsmesterskabet og/eller seniormesterskabet på 1m og/eller 3m. DM tårnmesterskab afvikles ligeledes en gang årligt fra platform 5m, 7½ eller 10m med samme regler.

Har du fået lyst til at prøve – starter den nye sæson 01. september.